Nemocnica v rámci racionalizačných opatrení ruší 29 pracovných miest

29.04.2009 Humenné

Prešov/Humenné 29. apríla (TASR) – Po vykonaní čiastočnej analýzy činnosti a stavu zamestnancov v Nemocnici Andreja Leňa v Humennom prijalo nové vedenie k racionalizačné opatrenia, v rámci ktorých zruší k 30. aprílu 29 ...
Generálny riaditeľ nemocnice Michal Adami dnes informoval TASR, že audit zatiaľ prebehol na oddeleniach rádiológie, klinickej biochémie, hematológie a klinickej mikrobiológie a v súčasnosti vyhodnocujú stav zamestnancov na ostaných úsekoch. Nemocnica už prepustila osem zamestnancov v skúšobnej dobe a ďalším šiestim, ktorí boli prijatí na dobu určitú, nepredĺži zamestnanecký pomer. O prácu však príde aj 15 kmeňových, prevažne technicko-hospodárskych pracovníkov, ktorým zamestnávateľ vyplatí odstupné.
\"K redukcii počtu pracovníkov sme museli pristúpiť na základe vyhodnotenia finančných tokov zo zdravotných poisťovní, \" konštatoval Adami a dodal, že o všetkých krokoch vedenie priebežne informuje obe odborové organizácie, ktoré pôsobia na pôde ich zdravotníckeho zariadenia.
\"Našim cieľom je dosiahnuť vylepšenie starostlivosti o pacienta. Vedenie bude v procese znižovania stavu zamestnancov postupovať tak, aby boli splnené všetky legislatívne normy v prípade dodržania personálneho obsadenia jednotlivých oddelení pre výkon zdravotnej starostlivosti, \" konštatoval Adami. Zároveň uviedol, že v nemocnici nedôjde v žiadnom prípade k rušeniu oddelení.
Už v priebehu tohto roka plánujú otvoriť nové ortopedické oddelenie. Okrem toho sa chcú zamerať na činnosti, ktoré zabezpečia aj čiastočnú finančnú nezávislosť od platieb poisťovní. Pôjde o zavedenie pracovnej zdravotnej služby pre zamestnávateľov, rozšírenie služieb dopravného psychológa a v neposlednom rade sa chcú orientovať na operačné metódy nadštandardného charakteru, za ktoré si bude pacient ochotný priplatiť.
 

Vyberte región